Svaret på den frågan är varierande. Det beror på om du söker en eciggbutik på nätet eller en fysisk butik. Fysiska butiker finns lite varstans, men några av de största ligger i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Karlstad och Malmö. Söker du på nätet finns det nästan hur många som helst att välja på, men det är att rekommendera att göra efterforskningar om dem. Jämför de olika butikernas utbud och priser. Läs gärna recensioner om del olika butikerna, så får du tidigare kunders erfarenheter. När du sedan har hittat en bra ecigg butik som passar dig är det bara att börja handla. Tänk även på kundbemötandet.

När du köper en ecigg som nybörjare, då kan det finnas många frågor som du vill ha svar på. De flesta e-butiker har någon form av kundsupport, där ska du kunna få svar på alla frågor. Får du inte tillmötesgående svar och den hjälp du behöver, byt då butik.

Vad kan du handla i en eciggbutik?

Många eciggbutiker kombinerar även detta med tobakshandel. Eftersom både ecigg och traditionella cigaretter och cigarrer är produkter som används på liknande sätt, är det logiskt att kombinera dessa. Fördelen med att köpa el cigg i butik, i jämförelse med på nätet, är att här kan du känna på produkterna.

Du kan få hjälp att plocka isär din ecigg, och att någon visar de viktigaste delarna för dig. Tex hur du ska rengöra den, hur du korrekt monterar ihop den, samt hur du fyller på vätskan. Det är viktigt att vätskan fylls på i rätt mängd, annars kan läckage uppstå. Allt detta får du information om. Dock bör du vara medveten om att det är åldersgräns på dessa varor. Därför bör du se till att du har din legitimation med dig, så att du kan visa upp den om du blir ombedd. Sedan kan du lugnt välja ut de smaker och eventuellt startkit som du vill köpa.